Yoga

Wat is Yoga?

Yoga komt oorspronkelijk uit India en is een eeuwenoude hindoeïstische filosofie die leert om het lichaam, de  geest en emoties te beheersen en zo harmonie en balans te scheppen . Yoga betekent “eenheid” en is afgeleid van het Sanskriet woord “Yuj” wat samenvoeging of verbinding betekent.

LeinYoga2De basisvorm hatha yoga aangevuld met andere vormen van yoga (bijvoorbeeld Dru Yoga) vormt het uitgangspunt van de lessen waarbij de lichaamshoudingen, ademhaling,  ontspanning en concentratie/meditatie centraal staan. De houdingen (asana’s) zijn geen doel op zich, maar een middel om je eigen lichaam beter te leren kennen en de balans te vinden tussen spanning en ontspanning. Zo kun je de samenhang tussen lichaam en geest ervaren. Naarmate je lichaam zich vrijer en soepeler gaat bewegen, wordt ook je geest vrijer en soepeler!

Waarom Yoga?

Yoga is voor iedereen geschikt; door de asana’s en instructie aan te passen kan iedereen op zijn of haar eigen niveau yoga beoefenen binnen dezelfde les. Ervaring is dus niet vereist. Yoga doe je voor jezelf en kan je helpen;

  • sterker en soepeler te worden
  • meer energie te krijgen
  • een positief effect op de spijsvertering en stofwisseling te ervaren
  • tot ontspanning te komen door het loslaten van overbodige spanningen
  • je eigen lichaam te leren kennen en er beter naar luisteren
  • minder te piekeren

Wat heb je nodig?

Op beide locaties zijn yogamatten, meditatiebankjes en –kussentjes aanwezig. Je hoeft alleen een handdoek mee te nemen om op je matje te leggen. Draag tijdens de les comfortabele kleding waar je je vrij in kan bewegen en neem eventueel een vest of fleecedeken mee voor tijdens de ontspanning.

Waar en wanneer?

De dinsdagavondlessen vinden plaats in Studio Cube, Middelweg 9 te Rossum van 19.30 tot 20.30 uur. De dinsdagavondlessen lopen door m.u.v. de vakanties zoals gepland in regio midden/zuid. Indien er voldoende aanmeldingen zijn is er een tweede les mogelijkheid.

De woensdaglessen vinden plaats in Yogastudio Ganesha, Kloosterstraat (ingang groene poort naast nr. 2) te Zaltbommel van 9.00 tot 10.00 uur en van 20.15 tot 21.15 uur. De woensdaglessen lopen door m.u.v. de vakanties zoals gepland in regio midden/zuid.

Ook individuele lessen of workshops zijn in overleg mogelijk.

Betaling

De kosten per cursus (van 10 lessen) bedragen  € 90,- Ook instromen halverwege het seizoen is mogelijk; je betaalt dan alleen de resterende lessen.

Het lesgeld kan contant worden betaald bij de eerste les of voorafgaand aan de cursus overmaken op rekeningnummer:
IBAN NL28 TRIO 0198 4321 43 (Triodos Bank)
t.n.v. Puur Leven
o.v.v. naam cursist en lesdag

Aanmelding

Voor meer informatie, het afspreken van een proefles of aanmelding voor de yogalessen: voel je vrij om te bellen of te mailen.